Sumo VS Conventional Deadlifts

Sumo VS Conventional Deadlifts

Deadlifts zijn een krachtige oefening die veel verschillende varianten kent, waaronder Conventional Deadlifts en Sumo Deadlifts. Beide technieken worden gebruikt om dezelfde spieren te trainen, maar de manier waarop ze worden uitgevoerd en de nadruk die ze leggen op bepaalde spieren varieert.

Conventional Deadlifts

Bij Conventional Deadlifts staat de sporter met de voeten op heupbreedte uit elkaar en grijpt de stang met de handen op schouderbreedte. Tijdens de oefening wordt de rug recht gehouden en wordt de stang vanaf de grond tot de heupen opgetild. De nadruk ligt hierbij op de hamstrings, rug- en bilspieren.

Sumo Deadlifts

Bij Sumo Deadlifts staat de sporter met de voeten wijder uit elkaar en grijpt de stang met de handen tussen de voeten. Hierdoor krijgt de sporter meer steun van de benen en wordt de rug minder belast. De nadruk ligt bij deze oefening vooral op de bilspieren en de buikspieren.

Verschil

Het grootste verschil tussen deze twee oefeningen is de houding van de sporter en de nadruk die op bepaalde spieren ligt. Bij Conventional Deadlifts ligt de nadruk op de rug- en hamstringspieren, terwijl bij Sumo Deadlifts vooral de bil- en buikspieren worden getraind. Het is belangrijk om te weten dat beide oefeningen belangrijk zijn voor een compleet krachttraining programma, aangezien ze beide andere spieren trainen en de kans op blessures verminderen door verschillende delen van het lichaam te belasten.

Conclusie

In conclusie is het belangrijk om beide oefeningen in uw krachttraining programma op te nemen. Het is aan te raden om te beginnen met Conventional Deadlifts en later over te stappen op Sumo Deadlifts om uw bil- en buikspieren extra te trainen. Onthoud altijd om de juiste techniek aan te houden en de hulp van een trainer te vragen als u twijfelt over de uitvoering van de oefeningen.


1 comment


  • Dumitru Alexandru

    I’m not agree with something and is… in sumo deadlift the most activated zone is the cuads, because the first part of the lift (push) it’s full cuads and adductor and then the (pull )part it’s your glutes.


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like View all