De ultieme gids voor Powerlifting, Weightlifting en Strongman: technieken, tips en trainingsschema's

Het Toepassen van het Smolov Schema bij het Bankdrukken: Een Intensieve Methode voor Krachtopbouw
Het Smolov schema is een intensieve trainingsmethode voor het bankdrukken die gericht is op het vergroten van kracht. Het schema omvat hoge trainingsvolumes en frequenties om snel progressie te boeken. Het biedt voordelen zoals krachtopbouw, mentale discipline en het doorbreken van plateaus. Het schema bestaat uit verschillende fasen, waaronder een introductiefase, een basisfase en een herstelfase. Het is belangrijk om je 1 Repetition Maximum (1RM) te kennen en aandacht te besteden aan techniek, herstel en luisteren naar je lichaam tijdens het uitvoeren van het schema. Met toewijding en zorgvuldige uitvoering kan het Smolov schema helpen bij het bereiken van bankdrukdoelen en het vergroten van kracht.
Continue reading
De Essentie van Bracen bij het Uitoefenen van Zware Compound Oefeningen: Verbeter je Training en Veiligheid
In dit blog hebben we de essentie van bracen bij het uitoefenen van zware compound oefeningen besproken. Bracen verwijst naar het aanspannen van de core-spieren om stabiliteit en veiligheid te bevorderen tijdens het tillen. We hebben uitgelegd waarom bracen belangrijk is, waaronder verbeterde stabiliteit, verhoogde kracht en prestaties, betere lichaamshouding en verbeterde veiligheid. Daarnaast hebben we enkele tips gegeven over hoe je het beste kunt bracen, zoals de juiste ademhalingstechniek, het aanspannen van de core en het trainen van de core-spieren. Het is belangrijk om met lichtere gewichten te beginnen en geleidelijk aan op te bouwen. Door bracen toe te passen, kun je je training verbeteren en blessures voorkomen tijdens zware compound oefeningen.
Continue reading
Strongman: Het krachtige verhaal achter de sport

Strongman is een sport die zich richt op het tonen van brute kracht en uithoudingsvermogen door middel van verschillende oefeningen zoals het tillen van zware gewichten, trekken van vrachtwagens en dragen van zware lasten. Het vereist niet alleen spierkracht, maar ook uithoudingsvermogen, techniek, strategie en mentale weerbaarheid. Strongman is een uitdagende en inspirerende sport die steeds meer aandacht krijgt en vereist veel training en discipline.

Continue reading
Sumo VS Conventional Deadlifts
Deadlifts zijn een krachtige oefening met varianten zoals Conventional en Sumo Deadlifts. Conventional Deadlifts worden uitgevoerd met de voeten op heupbreedte en de stang op schouderbreedte, met nadruk op hamstrings, rug- en bilspieren. Sumo Deadlifts worden uitgevoerd met wijd geplaatste voeten en de stang tussen de voeten, met nadruk op bil- en buikspieren. Beide oefeningen zijn belangrijk voor een compleet krachttraining programma en dienen onder begeleiding van een trainer te worden uitgevoerd.
Continue reading
Powerliften
Powerlifting is een krachtsport waarbij drie oefeningen (squat, deadlift en bankdruk) worden uitgevoerd met het doel zoveel mogelijk gewicht te heffen. De wedstrijd bestaat uit drie rondes en het totale gewicht bepaalt de uiteindelijke score van de deelnemer. Het vereist zowel kracht als uithoudingsvermogen en samenwerking met een coach of spotter. Powerlifting is een uitdagende en intensieve sport die hard werk, discipline en doorzettingsvermogen vereist, maar beloont de deelnemers met prestatie en zelfverbetering.
Continue reading